'두부전골/떡갈비' 외국어 표기는?
'두부전골/떡갈비' 외국어 표기는?
  • 한식재단
  • 승인 2015.05.29 18:46
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두부전골 dubu jeongol
두부와 양파, 당근, 미나리, 쇠고기 등을 보기 좋게 둘러 담고 육수를 자작하게 부어 끓여가며 먹는 음식이다. 맛이 순하고 담백히다.
Sliced tofu, onion, carrots, Korean parsley, and beef, artfully arranged and cooked in a got pot. Loved by many for its mild and clean taste.



떡갈비 tteok galbi
갈비 살을 곱게 다져 간장, 다진 마늘 등으로 양념하여 치댄 뒤 갈비뼈에 도톰하게 붙여 남은 양념장을 발라가며 구워 먹는 음식이다.
Minced beef rib meat seasoned with garlic and soy sauce, molded around the bone and chargrilled while brushing with a soy sauce mixture.

 



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