오이선
oiseon
오이에 칼집을 넣어 소금물에 절인 다음 고기, 버섯, 달걀지단 등으로 소를 채워 넣고 단촛물을 끼얹어 내는 음식이다.
Lightly salted cucumbers scored and stuffed with sauteed beef, mushrooms, and egg garnish and dressed with a tangy vinaigrette sauce.
소고기편채
sogogi pyeonchae
소고기를 얇게 썰어 찹쌀가루 옷을 입혀 구운 뒤 생채소를 돌돌 말아 겨자소스에 찍어 먹는 음식이다. 소고기 부위에 따라 안심편채 또는 등심편채라고도 한다.
Sliced beef coated with sweet rice powder and pan-fried until crisp. Shredded vegetables are wrapped in the beef and dipped in a soy-mustard sauce. Called deungshim pyeonchae (beef sirloin and vegetables) or anshim pyeonchae (beef tenderloin and vegetables) according to the beef cut.
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