잡채/아귀찜 외국어 표기는?
잡채/아귀찜 외국어 표기는?
  • 한식재단
  • 승인 2015.10.23 14:32
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잡채


japchae

삶은 당면과 볶은 채소, 버섯, 고기 등을 간장 양념에 함께 버무려 먹는 음식이다. 화려하면서도 품격 있어 잔치 때 빠지지 않고 상에 오르는 음식이다.

Glass noodles stir-fried with beef and assorted mushrooms and vegetables. A colorful classic dish that is always served at large gatherings or special occasions.



아귀찜
agwi jjim

아귀에 콩나물과 미나리 등 채소를 넣고 매운 양념장을 넣어 걸쭉하게 익힌 음식으로, 아귀의 쫄깃한 육질과 아삭한 채소 맛이 어우러진 별미다.
Monkfish braised in a spicy seasoned sauce with soybean sprouts, Korean parsley, and green onion. Chewy monkfish and crispy vegetables are smothered in the thick spicy sauce.

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