족발
jokbal
돼지족에 간장과 생강, 마늘, 양파를 넣고 조려 먹기 좋게 썰어낸 음식이다. 족발에는 젤라틴 성분이 풍부하여 피부 미용과 노화 방지에 효과가 있다.
Pig trotters glazed in a ginger-garlic-soy sauce. Served off the bone thinly sliced. The high gelatin content of jokbal is good for a healthy and youthful complexion.
춘천닭갈비
Chuncheon dak galbi
닭고기를 토막 내 고추장 양념장에 재었다가 뜨겁게 달군 팬에 기름을 두르고 양배추, 고구마, 당근, 떡 등과 함께 볶아 만든 강원도 춘천의 향토 음식이다.
Chicken pieces marinated in a gochujang sauce, and stir-fried in a flat grill pan with cabbage, sweet potato, carrots, or tteok (rice cakes). A local dish of Chuncheon city in Gangwon Province.
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