한식메뉴 외국어표기법 50
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  • 한식재단
  • 승인 2016.05.06 16:52
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유자차, 매실차

유자차 yuja cha

유자를 껍질째 얇게 저며 설탕이나 꿀에 재운 다음 겨울에는 뜨겁게, 여름에는 시원하게 마시는 새콤달콤한 맛의 음료다.

Tea made with yuja(Korean citrus) concentrate, which is a preserve made with sliced yuja fruit and sugar or honey. It is a sweet and tart tea served hot in the winter and cold in the summer.

 

 

매실차 maesil cha

제철에 딴 매실에 같은 양의 설탕을 섞어 서늘한 곳에서 발효시킨 다음 건더기를 건져내고 시원한 곳에 숙성시켰다가 뜨거운 물이나 찬물을 섞어 마시는 차다.

Tea made of green plum syrup, served hot or cold. The syrup is made in spring by mixing fresh green plums with an equivalent amount of sugar, leaving it in a cool place, and straining the liquid after it ferments.


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