한식메뉴 외국어표기법 54
한식메뉴 외국어표기법 54
  • 한식재단
  • 승인 2016.07.25 19:07
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비빔국수, 콩국수

비빔국수 bibim guksu

삶아서 물기를 뺀 국수에 쇠고기, 달걀지단, 오이, 미나리, 깻잎 등의 채소를 넣고 새콤달콤한 초고추장이나 간장 양념장에 비벼 먹는 음식이다.

Chilled noodles served with beef, egg garnish, cucumber, Korean parsley, and perilla leaves. The noodles, garnishes and vegetables are mixed together with a vinegared gochujang sauce or seasoned soy sauce.


콩국수 kong guksu

콩을 삶아 곱게 간 다음 체에 거른 국물에 국수를 말고 소금으로 간한 뒤 얼음을 띄워 열무김치와 함께 먹는 여름철 음식이다.

Noodles in chilled soybean soup. The soup is made of boiled and pureed soybeans and seasoned with salt. A summer staple served with floating ice and young radish (yeolmu) kimchi on the side.


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