한식메뉴 외국어표기법47
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  • 한식재단
  • 승인 2016.03.25 18:12
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꿀떡 kkul tteok

찹쌀가루에 꿀을 섞어 체에 내린 뒤 밤, 대추, 잣 등을 켜켜이 넣고 찌거나 찹쌀가루 반죽에 꿀이나 설탕을 넣어 빚은 떡이다.

Sweet rice powder mixed with honey, sifted through a sieve, layered with jujube and pine nuts, and steamed. Also refers to tteok made with honey or sugar mixed into the sweet rice dough.

 

 

백설기 baekseolgi

멤쌀가루에 설탕물을 섞어 체에 내린 뒤 고물 없이 시루에 안쳐 쪄낸 흰떡. 깨끗하고 신성한 음식이라는 뜻에서 아이의 백일이나 첫돌 잔치 때 만들어 먹는다.

Powdered rice mixed with sugared water, sifted, and steamed in a siru (earthenware steamer) without any dressing powder. Due to its white color, believed to symbpolize innocence and purity, beakseolgi os traditionally prepared to celebrate a baby’s 100th day or first birthday.


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