한식메뉴 외국어표기법 51
한식메뉴 외국어표기법 51
  • 한식재단
  • 승인 2016.05.23 20:16
  • 댓글 0
이 기사를 공유합니다
녹차, 오미자화채

녹차 nok cha

차나무의 잎을 푸른빛이 그대로 나도록 말린 것으로 뜨거운 물에 우려 마신다. 대표적인 명산지인 보성의 녹차는 감칠맛이 뛰어나고 하동의 녹차는 맑고 풋풋한 맛이 난다.

Green tea leaves, dried carefully to preserve the color, are brewed in boiled tho water. Boseong green tea is famous for its deep, long-lastiong flavor, and Hadong green tea is famous for its pure, fresh aroma.

 

오미자화채 omija hwachae

단맛, 신맛, 쓴맛, 짠맛, 매운맛 다섯 가지 맛이 나는 오미자를 말려 물에 담가 우린 물에 설탕이나 꿀을 섞고 꽃 모양으로 만든 배를 띄운 음료이다.

A sweet and tangy punch made with omija(schisandra berry), which boasts a complex flavor of five tastes-sweet, sour, bitter, salty and spicy. The omija is brewed in water and sweetened with sugar or honey. The punch is served with floating slices of Asian pear cut into flower shapes.


댓글삭제
삭제한 댓글은 다시 복구할 수 없습니다.
그래도 삭제하시겠습니까?
댓글 0
댓글쓰기
계정을 선택하시면 로그인·계정인증을 통해
댓글을 남기실 수 있습니다.