한식메뉴 외국어표기법43
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  • 한식재단
  • 승인 2016.01.22 09:29
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배추김치, 백김치

배추김치 baechu kimchi

배추를 소금에 절인 다음 잎 사이사이에 무채, 고춧가루, 다진 마늘, 젓갈 등을 버무린 소를 넣어 담근 김치다. 밥과 함께 밥상에 오르는 대표적인 반찬이다.

Salted napa cabbage stuffed with a mixture of white radish, red chili powder, minced garlic and salted fish. Along with rice, kimchi is an indispensible dish in the Korean meal.


 

 

백김치 baek kimchi

배추를 소금에 절인 다음 잎 사이사이에 무채, 배, 미나리, 밤 등을 버무린 소를 넣고 국물이 자작하게 담근 김치다. 고춧가루를 넣지 않아 맵지 않고 청량한 맛이다.

Salted napa cabbage stuffed with a mixture of white radish, Asian pear, Korean parsley, chestnuts and salted fish. Extrea water is poured onto the kimchi. The absence of red chili pepper gives this kimchi a mild and refreshing taste.



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