'감자탕/갈치조림' 외국어 표기는?
'감자탕/갈치조림' 외국어 표기는?
  • 한식재단
  • 승인 2015.03.02 20:28
  • 댓글 0
이 기사를 공유합니다

한식메뉴 외국어표기법 24

감자탕 gamja tang


돼지 등뼈와 감자, 우거지, 들개가루, 갯잎, 파, 마늘 등을 넣고 얼큰하게 끓인 탕으로 깊고 구수한 맛을 낸다.
A thick soup made of pork backbones, potatoes, green cabbage leaves (ugeoji), crushed perilla seeds, perilla seeds, perilla leaves, spring onions and garlic. A spicy dish with a deep and robust flavor.



갈치조림 galchi jorim


갈치와 무, 풋고추 등을 냄비에 담고 매운 간장 양념장을 끼얹어 고루 간이 배도록 조린 음식이다.
Cutlassfish braised in a spicy soy sauce mixture with white radish or green chili peppers. The sauce is spooned over the ingredients while cooking to allow the flavors to seep in.



댓글삭제
삭제한 댓글은 다시 복구할 수 없습니다.
그래도 삭제하시겠습니까?
댓글 0
댓글쓰기
계정을 선택하시면 로그인·계정인증을 통해
댓글을 남기실 수 있습니다.