만두전골/병어고추장조림 외국어 표기는?
만두전골/병어고추장조림 외국어 표기는?
  • 한식재단
  • 승인 2015.08.21 16:05
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만두전골 mandu jeongol

쇠고기, 버섯, 당근 등의 재료를 둘러 담고 만두를 얹어 끓인 음식이다. 다양한 재료가 어우러진 국물 맛과 함께 만두까지 즐길 수 있다.

simmered in broth with beef, mushrooms, carrots, and other vegetables. The many ingredients produce a savory soup that is enjoyed with the dumplings.

병어고추장조림 byeongeo gochujang jorim
병어를 포 뜨거나 통째로 칼집을 넣은 뒤 무와 감자를 썰어 넣고 고추장, 설탕 등으로 매콤하게 조린 음식이다.

Filleted or whole pomfret is scored and braised in a sweet and spicy gochujang sauce mix with white rakish or potatoes.

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